Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.04.23. 14:30 relaxmester

Vitamintablettát gyümölcs helyett? Veszélyes dolog az egészséges táplálkozás...

Gondoltad volna, hogy a sem a vitamintabletták, sem a mai gyümölcsök nem érik el azt a hatást, amit 100 évvel ezelőtt egy almával elérhettél volna?

 

A mesterséges vitaminok sosem voltak és nem is lehetnek tökéletesen megalkotva, az élelmiszerek, növények, gyümölcsök és zöldségek a talajminőség romlásával veszítettek tápértékükből is. Így a jövőben nincs más út hátra, ha boltban vásárolsz gyümölcsöt és zöldséget, valahogy pótolnod kell a hiányzó tápelemeket. De a pótlást sem érdemes, sőt nem is szabad túlzásba vinni. A vitamintabletták fogyasztását rengeteg gyógyszergyártó javasolja, hiszen ők állítják elő őket. Viszont lehet, hogy csak egyféle tabletta szedésével a másik fontos tápelemből lesz hiány szervezetünkben, mivel még a multivitamin sem teljes. Ha nem megfelelő mennyiséget szedünk belőlük kiolthatják egymás hatásait. Nem érdemes bedőlni az olyan vitamingyártóknak sem, akik a napi szükséges bevitel sokszorosát tartalmazó tablettákat ajánl. Bár pozitív hatása kimutatható, valószínűleg a szervezet csak töredékét tudja felhasználni a nyomelemeknek is, placebo hatása miatt viszont jobban érezheted magad tőle. Azonban itt is felléphetnek hiánytünetek, ha nem is azonnal, felismerhetően, észrevétlenül is kialakulhat.

Jó a vitaminokat idényszerűen szedni, például a betegségek kezelésére, vagy a tavaszi fáradtság leküzdésére. Amikor a kertedben is termenek gyümölcsök, próbálj meg minél több tápanyagot az idénygyümölcsökkel pótolni. Ha lehet inkább piacon vásároljál és főleg hazai zöldségeket fogyassz, mert azok a kevesebb szállítás és tárolás miatt is több ásványi anyagot, vitamint tartalmaznak. A másik fontos tudnivaló, hogy minden népcsoport azokat a tápanyagokat tudja a legjobban hasznosítani szervezetében, ahonnan származik. Mi európaiak nem tudjuk például úgy hasznosítani a Dél-Amerikában honos gyümölcsöket, mint pl. a brazilok . Egy megdöbbentő példa: a banán nem hasznosul a szervezetben, a tápelemeket csak nagyon kevés ember szervezete tudja hasznosítani Európában.

Hogy a vitamin természetes pótlására olyankor is legyen lehetőséged, amikor már semmi nem terem, próbáld meg aszalni a gyümölcsöket, vagy vegyél a boltban, ha nincs rá időd, mert azok is tartalmaznak tápelemeket, és még így is sokkal értékesebbek, mint maguk a tabletták. Persze csak kis részük hasznosul, de legalább teljes a tápértékük. A gyümölcsöket más időszakban másképp bontja a szervezeted.

Télen, ha más választás nincs, jó a narancs is, bár a mai vegyszeres kezeléssel eléggé megnehezítették a helyes vásárlást. Van amelyiknek a felületét csak ártalmatlan viasszal kezelték, hogy tartósabb legyen, viszont sokat tartósító gázzal, vagy folyadékkal itattak át. A permetezésről ne is beszéljünk. Több országban (Indiában, sőt néhány fejlett Európai országban is, persze titokban) ma is használják a DDT-t (persze más néven), amit a legtöbb országban betiltottak, mivel egyértelműen kimutathatóan daganatos megbetegedéseket okoz, nem ürül ki a szervezetből. "Veszélyes dolog az egészséges táplálkozás", viszont semmi sem veszélytelen.

 Ép testben ép lélek. De hogyan legyünk egészségesek?

Vitaminokkal a stressz és fáradtság ellen

A vitaminokat egy tisztítókúra után a legjobb a szervezetbe jutatni a bélflóra regenerálásával együtt. Ha visszatérő panaszok gyötörnek, esetleg krónikus fáradtsággal küszködünk, olyan esetekben érdemes szakemberhez is forulni, mivel ő tud segíteni a helyes vitaminbevitel kialakításában is.

 


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs stressz fáradtság egészség vitamin zöldség tabletta immunrendszer


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr16431520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása