Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.03.28. 03:00 relaxmester

Nagy baj-e ha nem alszom az éjszaka?

"Curarum maxima nutrix nox"

-

Tartja Ovidius bölcsessége, azaz az éjszaka a gondok legjobb orvoslója. Az éjszaka hozza elő a godnokat is. Ez a jelenség mindenki számára ismert tény, nem létezik olyan ember, aki még ne kelt volna fel éjszaka azért, mert valami megoldatlan probléma zaklatta.

Az alvás közben született zseniális ötletek azonban arról tanúskodnak, hogy nem is olyan tragikus a helyzete annak, aki néha éjszaka hirtelen felébred. Persze hosszútávon nem egészséges, és tenni is kell ellene, de néha akármilyen kellemetlen, hasznos is lehet.

Az alvás elősegíti az olyan belátáson alapuló tanulási formák megjelenését, amelyek úgynevezett "aha" - élménnyel járnak, tehát egy csomó köztes művelet kihagyásával az ember rájön arra, hogy valamit sokkal egyszerűbben meg lehet oldani. Átrendeződnek az ismereteink sőt érzelmi szempontból is átrendeződnek a dolgok, ami a döntést szintén pozitívan befolyásolhatja. Szerencsés esetben a meglévő mintáink, elképzelés rendszereinkhez illeszkednek az újonnan szerzett tapasztalataink. Ha ez nem sikerül, akkor van a baj, akkor jelentkeznek a rémálmok és jelentkeznek az egyéb tünetek, amik az alvással is összefügghetnek.

Biztos Te is érezted már, hogy mennyivel jobb kedvvel és mennyivel nyugodtabban keltél fel reggel, mert az esti gondolatok valahogy rendeződtek a fejedben az éjszaka. Az alvás során tehát rengeteg hasznos folyamat megy végbe a szervezetünkben, így az alvással töltött időt nagyon meg kell becsülni. Nem lehet pótolni és nem lehet kihagyni sem.

Az alvászavart leggyakrabban pszichés gondok (szorongás, depresszió, stressz) okozzák, de természetesen lehetnek fizikai okai is, mint például lábfájás, láz, nátha vagy egyéb betegségek.

  

Nem olyan tragikus ha éjszaka gyakran felébredsz, rengeteg zseniális ötlet juthat eszedbe olyankor

 

  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: alvás szorongás alvászavar gondolatok feszültség pihenés pszichés


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr97390814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása