Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.03.25. 19:00 relaxmester

Húsvét után is csokoládé?

Talán nem meglepő, ha a csokoládét nem nevezzük egészségtelen méregnek.

 

De mire vigyázzunk?

Húsvét elmúltával még biztosan maradt egy két tábla csokoládé az ajándékokból.

Hogy miért is jó a csokoládé? Miért nem baj, (sőt talán még jó is) alkalomadtán megenni néhány kockát? A válasz a következő:


A csokoládé pozitív hatásai:

A csokoládé gazdag B vitaminban, magnéziumban, vasban és nyomelemekben – ez mind nagy kincs a stresszben élő ember számára. Ezen felül fáradtságűző anyagokat is tartalmaz, amelyek segítenek a testet éber állapotban tartani; ilyen a teobromin és a koffein. Serkenti az agyban a természetes morfiumok kiválasztását, pozitív irányban alakítja az ember hangulatát.


A rengeteg pozitív hatása arra ösztönöz hogy minél több csokoládét együnk. Azért ennek ellenére jó ha megtartjuk a mértékletességet.

Figyelem!

Az nem mindegy, hogy milyen csokoládét eszünk. Gyakran át akarnak verni minket.

A boltokban kapható "csokoládénak" nevezett zsírszegény kakaóporból készült termékek (figurák és kakaóbevonók) sokkal jobban károsítják az egészséget, mint amilyen pozitív hatást gyakorolnának rá. Már a cukortartalom miatt is rosszak, de sajnos ezek más kiegészítő anyagokat is tartalmaznak. Nem mindegy, hogy miből van a csokoládé. Figyelj oda, hogy kakaóvajat mindig tartalmazzon. Ha nem tartalmaz kakaóvajat, akkor ott már valami turpisság van a dologban, ha nincs más az üzletben, akkor inkább keresgéljünk tovább. A legegészségesebb egyébiránt a magas kakaótartalmú étcsokoládé.

A csokoládé függőséget is okozhat, de tévedés ne essék, egyáltalán nem annyira veszélyes, mint például az alkoholizmus.

 

 

 Az egészséges stresszoldó

 

Jó hír!

Ha hetente két-három 100 grammos táblánál nem fogyasztunk többet, akkor nem kell elhízástól sem tartanunk, de óvatosságból jó ha csökkentjük más cukortartalmú ételek fogyasztását.

1 komment

Címkék: húsvét függőség stressz boldogság csokoládé pozitív


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr51396108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacus28 2009.02.22. 17:24:59

Nem csak finom a csokoládé de még poénos ajándéknak is kitünő.Ezt az oldalt 2 napja leltem www.csokimarket.hu
süti beállítások módosítása