Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.03.19. 11:50 relaxmester

Mit csináljak, ha lehangolt vagyok?

Miért vagy lehangolt?

 

Itt a tavasz, és napról napra szebb idő és jobb kilátások várnak Rád!

Valószínű Te sem veszed észre sokszor, hogy a sok elfojtott szó, a mindig lenyelt véleménynyilvánítás fontos kérdésekben, vagy ki nem nyilvánított vélemény emberekkel szemben, a harag, a düh elkendőzése, milyen káros következményekkel jár szervezetedben.

Ismerd meg korlátaidat! Ne akarj többet magadtól, mint amire képes lehetsz.

Nem lehet egészséges a test, ha a lélek sérült. A lelked folyamatosan sebeket kap, ha bántanak valamiért, ha olyan dolgokat erőszakolnak Rád, ami távol áll tőled, amit csak nehézségek árán tudsz megtenni, ami szinte fizikai fájdalmat jelent Neked. Sokszor Önmagadat is becsapod, ámítgatod, hogy jó ez, meg ennél már csak jobb lehet, pedig nem így van. Ha jobbat akarsz változtass... Ne a világon, Magadon!

Látszólag jól érzed magad, békében élsz önmagaddal és környezeteddel, életedet irányítgatod céljaid elérésének irányába, de a valóságban a sok-sok sérelem, csalódás, elfojtott düh, lemondások hatására egy nap nálad is betelik a pohár.

Először csak kicsit leszel beteg, könnyebben elkap a nátha, az influenza... De később már súlyosabb következményekkel is számolni lehet. Hidd el, mindenkinek vannak korlátai, és ha Te eddig bírtad, akkor sokkal erősebb vagy, mint sokan mások. De... 

Neked is sokkal több pihenésre, szabadságra, eltöprengésre lenne szükésged.

  Állj meg egy kicsit a munkában, lazíts, relaxálj!

Állj meg egy kicsit. Néhány percre szakítsd meg a munkát, menj el ebédelni, hagyj fel a nagy pörgéssel most néhány percre. Ha ezt megteszed, akkor sokszorosan vissza fogod kapni az élettől. Viszont tanuld meg észrevenni a jutalmakat. Ha épp nem vagy súlyos beteg, akkor örülj neki, hogy nem kell szenvdni, ha súlyos beteg vagy, akkor örülj annak, hogy élhetsz.

A nagy rohanásban elfelejted, milyen az igazi kikapcsolódás, a valódi pihenés és mindenre ráfogod, hogy nincs időd. Állj meg egy kis időre. Pihenj...

Szólj hozzá!

Címkék: betegség stressz fáradtság feszültség pihenés pörgés rohanás düh kikapcsolódás relaxáció lehangoltság elfojtott


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr64385844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása