Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.03.17. 10:26 relaxmester

Kinek kell a több alvás?

Valóban csak az alvás mennyisége számít?

Az amerikai Duke egyetem felmérése alapján, melyet 210 olyan középkorú pácienssel végzett, akik saját állításuk szerint nem volt alvás problémájuk. Egy kérdőívben felmérték, a depresszió, a stressz és a külvilág ingereinek a mértékét a szervezetre, kimutatták, hogy az érték nagyjából azonos volt mindkét nemnél.

A vizsgálat eredménye azonban azt mutatta ki, hogy mind a férfiak, mind a nők 40 %-a rossz alvónak bizonyult annak ellenére, hogy ők maguk nem számoltak be alvásproblémákról. Ez abban mutatkozhat meg, hogy hosszabb ideig tart az elalvás 30 percnél, vagy éjjel felébrednek, nem tudják végigaludni az egész éjszakát és korán reggel felkelnek, nem tudnak visszaaludni.

És itt nem is ez a legnagyobb probléma!! Ez csak a következmény.

 

Míg a nők és a férfiak alvásminőség-értékeik nagyjából egyformák voltak, kiderült, hogy a nőkre nézve sokkal veszélyesebb, ha nem megfelelően pihennek. A nőknél szorosabban összefügg az álmatlanság, az ingerültség, az agresszió és az erőszak a kimerültséggel.

És mi a legérdekesebb?

Hogy nem  is az alvás mennyisége volt a legmeghatározóbb tényez

 

 Szeretnél Te is öt perc alatt elaludni?

ő. Az elalvás gyorsasága van a legszorosabb összefüggésben az egészségkárosodással.

Azt már eddig is tudtuk, hogy az elalvás gyorsasága függ a stressztől és a lelki állapottól, viszont, mint kiderült azt is megfigyelhtjük, hogy ez fordítottan is igaz lehet. Ördögi kör. Ha rosszul alszol, sokkal ingerlékenyebb lehetsz, és a stresz is jobban fog hatni Rád. És figyelj oda magadra: a rossz alvás előidézheti a cukorbetegséget és szívproblémákat is okozhat. Legjobb ezt megelőzni minél hamarabb.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: depresszió stressz alvás alvászavar feszültség ingerek


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr91384224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása