Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.03.13. 16:49 relaxmester

Mi az, amitől a nők 59, a férfiak 35 %-a szenved?

Vajon Te is voltál már úgy egy sötét tél után, hogy alig bírtál felkelni az ágyból?

Igen, ez a tavaszi fáradtság...

Hidd el a tavaszi fáradtságnak genetikai okai is vannak.

De nem! Ne hidd azt, hogy Veled van a gond...

Egy Neander-völgyi ősember még egyáltalán nem tudta mi is az a tavaszi fáradtság: a telet barlangokban töltötte, ahol rengeteget pihent, hogy a zsírtartalékai ne fogyjanak el, alig mozgott, szinte végigaludta a hideg évszakot, és tavasszal ereje teljében jött elő a rejtekhelyéről. Mi a mai napig őrizzük genetikai állományunkban a Neander-völgyi ember szokásait, de télen nem úgy viselkedünk, ahogy az bennünk kódolva van. Hóban-szélben ugyanúgy mozgunk és tesszük a dolgunkat mint őseink, viszont ilyenkor általában nem úgy táplálkozunk, ahogy kéne. Nem is eszünk annyi vitamint, mint amenynire szükségünk lenne ezekben a hónapokban.

Márciusra aztán kimerülnek a tartalékaink, lemerülünk, mint egy akkumulátor

De valóban így kéne viselkednünk?

A 'tavaszi fáradtság' olyan, mint a 'téli depresszió'. Ha számítasz rá, biztosan elkap Téged. Legtöbbször gyakorlatilag tiszta hipochondria.

De tenni kell ellene. És lehet is...

Mit tegyek?

Pihenj kint a szabadban!

1. Furcsa, de hatásos módszer: a HIDEG! Ha a lakásban lecsökkented a hőmérsékletet a közérzeted sokkal jobb lesz, mint volt. Csökkentsd a fűtést 18 °C-ra. A hidegben a kötőszövetek összébb zsugorodnak, Te is jobban érezed majd magad.

2. Váltófürdő! Először kellemetlen, de nagyon hatásos és utána nagyon kellemesen érezheted magad.

3. Lábáztatás... Nagyon jót tesz esténként ha egy lavór vízbe teszed a lábaidat. Megindítja a vérkeringésed, tisztítja a szervezeted ezáltal és aludni is jobban fogsz tőle.

4. Helyes táplálkozás. Ilyenkorra a vitaminkészleteid is teljesen kiürülnek, hiányoznak a szezongyümölcsök és zöldségek. Pótold őket minél változatosabb táplálkozással, nem feltétlenül a vitamintabletták a legmegfelelőbbek. Sose szedjél csak egy vitamint, a legjobb a multivitamin, de még ez is hagy kívánni valót maga után. Egyél sok joghurtot, és zabpelyhet.

Az ásványi anyagok bevitele kiemelt jelentőségű ezekben a hónapokban. A vas bevitelével például növelheted a szervezetedbe jutó oxigén mennyiségét, mert a vörös vértestek felépítéséhez szükségünk van erre. Fehér babból is tudjuk pótolni a szükséges mennyiséget. A magnézium az izomerő fejlesztésének elengedhetetlen ásványi anyaga: a nők 75 százalékának szüksége van a magvakban és mogyorófélékben megtalálható elemre !

5. A legkönnyebb trükk: KÉNYEZTESD MAGAD! Vegyél magadnak néhány csokit egyél meg néhány süteményt, vagy menj olyan helyre ahol jól érzed magad. Ne otthon ülj, mert a tétlenség nagyon kifáraszthat.

6. Hetente szaunázz! A Szauna nagyon jó hatással van a vérkeringésre és méregtelenítő hatású is egyben. Egy kis úszással vagy testmozgással megfűszerezve kényelmesebb módszert javasolni sem lehetne.

7. Vagy talán mégis? Az alkohol. De nem túlzott mértékben. Sőt napi 1-2 dl-nél nem jó több bort meginni, mert az már rontja a hőérzetedet. Kitágítja az ereket, károsítja a szervezetet. Úgyhogy: csak mértékkel!

+1. Akármilyen hihetetlen a stressz is lehet motiváló. Ha nagyon fáradtnak érzed magad, legjobb, ha elkezdesz valami olyan aktív tevékenységet végezni, amihez egyáltalán nem lenne kedved. Nehéz belekezdeni, de megéri. A streszhormonok rengeteg energiát adnak a szervezetnek, viszont ügyelj arra, hogy ne vidd túlzásba. Csak fokozatosan...

Szólj hozzá!

Címkék: stressz alvás fáradtság tippek pihenés tavaszi lehangoltság


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr13379561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása